YOLANDA MENDO ÉS LA NOVA ALCALDESSA DE GUILS DE CERDANYA, DESPRÉS DE LA MOCIÓ DE CENSURA CONTRA TRILLES

Yolanda Mendo és ja nova alcaldessa de Guils de Cerdanya. Aquest dilluns s'ha aprovat la moció de de censura contra el fins ara alcalde Toni Trilles, per quatre vots a favor i tres en contra. La primera edil és regidora de Junts, filla de l'històric alcalde i també regidor Josep Mendo, la qual ocupava el número tres en les darreres eleccions municipals. La nova alcaldessa ha obtingut el suport de Javier Maldonado del partit independent Escoltem Guils que fins ara havia pactat amb Trilles i l'equip d'Unim Guils, vinculat a Esquerra Republicana. 

Mendo acusa de “mala gestió” al fins ara equip de govern, tant en qüestions econòmiques com en el tracte a diversos treballadors municipals. Ha argumentat que l’Ajuntament està “bloquejat” per la falta de secretari i ha acusat el govern sortint d’una despesa “desorbitada”.

Per la seva banda, Trilles i el seu equip han remarcat que s’ha traspassat una “línia vermella” per aconseguir estar al govern i que no veuen “ètica” la mesura només nou mesos després de l'inici del mandat. A més, l'equip de Trilles ha remarcat que el pacte que els ha tret del govern ja estava establert el mes d’octubre, quan Maldonado va votar en contra dels pressupostos municipals.

Per altra banda, l’equip sortint d’Unim ha interposat a Junts una denúncia per la via penal als Mossos d’Esquadra per calúmnies i difamacions en sentir-se acusats injustament d’assetjar els treballadors municipals, dos dels quals estan de baixa.  

El ple s'ha celebrat en una sala plena de veïns dividits en dos bàndols i hi ha hagut moments de tensió entre els asistents. Diversos agents dels Mossos d'Esquadra han vetllat perquè la reunió es desenvolupés amb normalitat. 

Parlen al vídeo: 

YOLANDA MENDO, ALCALDESSA DE GUILS DE CERDANYA

IRENE VIDAL, REGIDORA A L'OPOSICIÓ