VEÏNS DE LLÍVIA POSARAN EN VALOR LA CUINA DEL MUNICIPI FENT TROBADES CULINÀRIES

VEÏNS I VEÏNES DE LLÍVIA POSARAN EN VALOR LA CUINA DEL MUNICIPI FENT TROBADES CULINÀRIES. LA INICIATIVA, ANOMENADA 'LA CUINA DE LLÍVIA' VOL FOMENTAR TAMBÉ LES RELACIONS INTERGENERACIONALS I L'INTERCANVI DE CONEIXEMENTS AL VOLTANT DE LA TAULA

Més d'una quarantena de veïns i veïnes de Llívia s'han reunit aquest dimarts per posar en marxa una nova iniciativa que pretén fomentar la socialització a través del plaer de la bona cuina. La idea aportada per una veïna va agafar embranzida aquesta última revetlla de Sant Pere, quan a la taula tots els participants de la festa van portar i compartir diferents tipus de truites d’ou. Així, doncs, d'aquesta trobada ha sorgit 'La cuina de Llívia', un projecte de voluntariat que consistirà en preparar diferents plats típics, tot recuperant o preservant la tradició culinària de la zona, i organitzar trobades on degustar les diferents elaboracions. 

És un model que ja funciona en altres localitats i alguns d’ells amb un èxit notable, com és el cas de la “Cuina a Sils”. De fet, Llívia ja és un lloc de referència de bona cuina, amb nombrosos restaurants que atrauen cerdans i visitants de les dues bandes de la frontera. 

Com hem dit, amb aquesta iniciativa es vol fomentar les relacions intergeneracionals i l'intercanvi de coneixements. 

Les trobades començaran aquest setembre i s'organitzaran al voltant de dates assenyalades, com Tot Sants o Dijous Llarder. Els assistents hauran de reservar plaça amb antelació i abonar un preu simbòlic de tres euros els infants i 5 els adults, per així poder acotar el bombre de comensals i evitar el malbaratament dels aliments.

Durant la reunió també es va plantejar la possibilitat d'agrupar després totes les receptes en un fulletó per tal de fer-ne difussió.

Parlen al vídeo: 

PEPITA PLA, VEÏNA DE LLÍVIA I IMPULSORA DE LA INICIATIVA

MARTA CATASÚS, REGIDORA DE PROMOCIÓ MUNICIPAL DE LLÍVIA