PUIGCERDÀ REUNEIX JOVES PIANISTES D'ALT NIVELL, SOTA LA BATUTA DE LA RUSSA OXANA YABLONSKAYA

uigcerdà acull aquests dies l’Oxana Yablonskaya Piano Institute, un esdeveniment que reuneix joves talents d’arreu del món per rebre classes per part de professors de prestigi i també interpretar les peces en públic.

El Museu Cerdà i l'escola municipal de Música de Puigcerdà acullen aquests dies l’Oxana Yablonskaya Piano Institute, un esdeveniment que reuneix joves talents d’arreu del món per rebre classes per part de professors de prestigi i també interpretar les peces en públic. La pianista cerdana Laia Martín és l'organitzadora d'aquesta trobada formativa en què l'alma mater és Oxana Yablonskaya, una pianista russa de prestigi mundial i molt vinculada a la comarca. 

La pianista russa i el seu fill es van enamorar de Cerdanya i van impulsar el certamen als anys 90. Des del 2019 ja s'anomena Oxana Yablonskaya Piano Institute i, a més de Puigcerdà, se celebra també a Israel, Bulgària i properament als Estats Units. 

Alumnes i professors coincideixen en què es tracta d'una setmana formativa on conviuen i viuen la música i també les diferents cultures. 

“És una setmana molt especial. Tenim joves alumnes magnífics d'arreu del món qur toquen amb un gran nivell i reben formació d'alt nivell de la mà de l'Oxana, la qual ha dedicat la seva vida a ser pianista i professora. És magnífic per a tots nosaltres, tant si som alumnes o professors com jo, ja que podem aprendre molt veient-la ensenyar i tocar. És molt inspirador. I, esclar, és molt maco fer-ho en un lloc bonic com aquest”.

Enguany hi han participat vuit joves talents d'Alemanya, Suïssa, Estats Units o la Xina.

Parlen al vídeo:

LAIA MARTÍN, PIANISTA I ORGANITZADORA

ROBERT BIRCHALL, PROFESSOR REAL CONSERVATORI DE BIRMINGHAM