PUIGCERDÀ SERÀ LA SEU DEL CONGRÉS D'EUROMONTANA SOBRE DESENVOLUPAMENT D'ÀREES DE MUNTANYA

Puigcerdà acollirà entre el 15 i el 18 d’octubre el 13è congrés d’Euromontana, l’associació europea multisectorial de les àrees de muntanya, que aplega diferents governs, associacions, organitzacions agràries i instituts de recerca d’aquests territoris. L’anunci s'ha fet aquest dissabte en una acte a la Biblioteca de Puigcerdà amb la presència de la consellera de Territori, Ester Capella, i l’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió.

Aquest esdeveniment se celebra cada dos anys des del 1998 i és un espai de reflexió sobre el desenvolupament del territoris de muntanya en el qual es reuneixen entre 300 i 400 experts de l’àmbit públic, econòmic i de la recerca. Està impulsat per Euromontana, entitat independent formada per 70 organitzacions de 15 països europeus.

Capella s'ha referit també a la nova llei de muntanya que s’està donant a conèixer aquests dies a les administracions locals i que se sotmetrà a exposició pública el mes de març.

El congrés se centrarà en estratègies per incrementar la resiliència, la sostenibilitat i la prosperitat de l’economia de muntanya, a partir de la declaració adoptada en l’última edició celebrada a Calàbria el 2022. Així, algunes de les línies de treball del certamen seran com atraure el sector secundari a les àrees de muntanya, la digitalització de l’economia, nous enfocaments del turisme, la millora de l’accés a l’habitatge o l’equilibri entre la preservació dels ecosistemes i el desenvolupament del sector primari.

La trobada estarà coordinada pel CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), institució acadèmica adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat.

Parlen al vídeo:

ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE TERRITORI DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

JORDI GASSIÓ, ALCALDE PUIGCERDÀ