PUIGCERDÀ TINDRÀ PER PRIMER COP UN PLA EDUCATIU D'ENTORN

Puigcerdà tindrà per primera vegada un Pla Educatiu d'Entorn (PEE). Es tracta d'un projecte d'àmbit comunitari que oferirà activitats adreçada a infants i joves de 0 a 20 anys i a les seves famílies per tal de potenciar l'èxit educatiu i la cohesió social. El pla, liderat pel Departament d'Educació i l'ajuntament de Puigcerdà, proposarà activitats gratuïtes fora de l'horari escolar i també a l'estiu. Una de les primeres que es posarà en marxa és el reforç escolar, però també se n'oferiran d'altres. DECLA 1: NÚRIA SALVADOR, ASSESSORA LIG DELS SERVEIS EDUCATIUS DE CERDANYA Altres propostes poden ser tallers intergeneracionals, contacontes o tastet de llengües, entre un gran ventall d'activitats. Algunes ja s'organitzen actualment però a partir d'ara tindran un pla que les aixoplugarà. DECLA 2: NÚRIA SALVADOR, ASSESSORA LIG DELS SERVEIS EDUCATIUS DE CERDANYA Serà una comissió de treball qui s'encarrregarà de gestionar les propostes que es puguin portar a terme, juntament amb una comissió representativa institucional i una operativa. També s'ha creat una plaça de tècnic-a dinamitzador-a del PEE. Dins del PEE hi ha molts agents implicats: els centres educatius, entitats de lleure, acadèmies de suport acadèmic, escoles de música i arts o entitats esportives. De fet, aquesta primera reunió de treball, que ha tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, ha comptat amb representants de tots aquests àmbits, a més de professionals del món de la salut. DECLA 3: ROSER RESPECTE, REGIDORA D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ 
Els plans educatius funcionen des del 2005 arreu de Catalunya i enguany Puigcerdà ha complert els requisits per tenir-ne un de propi.

Puigcerdà tindrà per primera vegada un Pla Educatiu d'Entorn (PEE). Es tracta d'un projecte d'àmbit comunitari que oferirà activitats adreçada a infants i joves de 0 a 20 anys i a les seves famílies per tal de potenciar l'èxit educatiu, la cohesió social i la convivència, la interculturalitat, els hàbits saludables i el treball en xarxa. 

El pla, liderat pel Departament d'Educació i l'ajuntament de Puigcerdà, proposarà activitats gratuïtes fora de l'horari escolar i també a l'estiu. Una de les primeres que es posarà en marxa és el reforç escolar, però també se n'oferiran d'altres.

Altres propostes poden ser tallers intergeneracionals, contacontes o tastet de llengües, entre un gran ventall d'activitats. Algunes ja s'organitzen actualment però a partir d'ara tindran un pla que les aixoplugarà.

Serà una comissió de treball qui s'encarrregarà de gestionar les propostes que es puguin portar a terme, juntament amb una comissió representativa institucional i una operativa. També s'ha creat una plaça de tècnic-a dinamitzador-a del PEE.

Dins del PEE hi ha molts agents implicats: els centres educatius, entitats de lleure, acadèmies de suport acadèmic, escoles de música i arts o entitats esportives. De fet, aquesta primera reunió de treball, que ha tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, ha comptat amb representants de tots aquests àmbits, a més de professionals del món de la salut. 


Els plans educatius funcionen des del 2005 arreu de Catalunya i enguany Puigcerdà ha complert els requisits per tenir-ne un de propi.

Parlen al vídeo: 

NÚRIA SALVADOR, ASSESSORA LIG DELS SERVEIS EDUCATIUS DE CERDANYA

ROSER RESPECTE, REGIDORA D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ