RECUPERACIÓ DEL CAMÍ DE ROCÀS PER A LA MARXA DE SIARB

El camí del Rocàs connectava el Coll de Sant Joan amb els camps de sobre del municipi de Vilamur. La Brigada del Parc Natural de l’Alt Pirineu i voluntaris del Museu de Camins l’estan reobrint per incloure’l a la Marxa Vall de Siarb d’enguany.

El camí del Rocàs connectava el Coll de Sant Joan amb els camps de sobre del municipi de Vilamur. Feia dècades que ningún el trepitjava, i això havia fet que quedés impracticable. La Brigada del Parc Natural de l’Alt Pirineu i persones voluntàries del Museu de Camins l’estan reobrint per incloure’l al circuit d’enguany de la Marxa de la Vall de Siarb.

La brigada del Parc s’encarrega de desbrossar: treuen els arbustos, els arbres i les branques que creuen el camí. Un cop això està fet, el grup de voluntaris l’acaba de polir: amplien la plataforma de pas, treuen els arbustos que han quedat tallats a terra, aparten els rocs i refan els murs de pedra seca. En Marc Ortina coordina el grup de joves francesos que està donant un cop de mà al Parc. 

La Marxa de la Vall de Siarb és una caminada popular de deu quilòmetres que connecta diversos pobles i camins de la zona. Enguany fa vint anys que s’organitza, i per celebrar-ho han decidit reobrir el camí del Rocàs perquè formi part d’aquesta edició, que se celebrarà l’últim cap de setmana de maig. 

Parlen al vídeo: MARC ORTINA. TREBALLADOR DEL MUSEU DE CAMINS