L’ADAPTACIÓ DEL NEGOCI DE L’ESQUÍ AL CANVI CLIMÀTIC

Segons les dades estudiades i recollides per la UPF, l'impacte directe i indirecte de les estacions de muntanya al territori suposen un 9% del Valor Agregat Brut comarcal. Però el canvi climàtic obliga a les estacions del territori a adaptar-se i a diversificar la seva oferta d’activitats.

El negoci de l'esquí per a l'economia del Pallars és inqüestionable. Segons les dades estudiades i recollides per la UPF, l'impacte directe i indirecte de les estacions de muntanya al territori suposen un 9% del Valor Agregat Brut comarcal. Però el canvi climàtic obliga a les estacions del territori a adaptar-se i a diversificar la seva oferta d’activitats. 

Itineraris per fer amb raquetes de neu, tasts de productes locals o actuacions per a tots els públic. Una oferta pensada per a la desestacionalització de les activitats esportives. 

També se centren en desenvolupar sistemes de gestió energètica més eficients i responsables. En la Cimera d'Acció Climàtica del Govern, celebrada el gener del 2020, les sis estacions van adquirir el compromís de reduir el consum de l'aigua i l'energia en l'àmbit de la producció de neu. Aquesta temporada, asseguren, ja han recollit els fruits dels canvis que han dut a terme.