RECURSOS D’ALÇADA CONTRA LA MAT QUE AFECTARIA EL PALLARS JUSSÀ

Els quatre ajuntaments del Pallars Jussà afectats per la línia de Molt Alta Tensió entre l’Aragó i la subestació d’Isona (Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà), així com el Consell Comarcal del Pallars Jussà han presentat sengles recursos d’alçada contra el projecte. L’objectiu, tal com han explicat els alcaldes i alcaldesses en una roda de premsa conjunta, és poder accedir, en cas necessari, al contenciós administratiu, per tal d’intentar aturar l’obra.

Els alcaldes i alcaldesses també han recordat que el Pallars Jussà ha contribuït de forma àmplia al llarg de la història a generar energia neta per al conjunt del país, i han fet referència als pantans que fa unes dècades van negar nombroses terres de cultiu de la comarca per poder generar energia elèctrica.

Els alcaldes i alcaldesses també han apuntat que, en cas que hagin de presentar un contenciós administratiu, el cost serà molt elevat i que necessitaran ajuda d’entitats supramunicipals per poder-hi fer front.

Parlen al vídeo:

SÍLVIA ROMERO, ALCALDESSA DE TREMP

JEANNINE ABELLA, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ

MIQUEL LÓPEZ, ALCALDE DE CASTELL DE MUR