RESCATATS AMB ÈXIT DOS EXCURSIONISTES AL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES

El cap de setmana passat els GRAE van rescatar dos excursionistes a la zona de la Valleta Seca, al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Els Bombers els van localitzar diumenge a dos quarts de nou del vespre i els van poder traslladar, finalment, dilluns al matí.

El cap de setmana passat els GRAE van rescatar dos excursionistes a la zona de la Valleta Seca, al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. 

Els Bombers els van localitzar diumenge a dos quarts de nou del vespre gràcies als crits de socors. Els dos excursionistes portaven 24h desapareguts, estaven conscients i orientats, però no es podien moure a causa d'unes ferides patides per un accident el diumenge al matí. 

Després de ser localitzats, l'equip de bombers va valorar que l'estat del camí fins al refugi Mallafré acumulava massa neu per a efectuar el trasllat dels ferits amb seguretat. Per això van decidir establir un punt calent allà on havien sigut localitzats per fer-hi nit i moure'ls l'endemà amb la llum del dia.

L'helicòpter va arribar dilluns a les 9:30 del matí i va evacuar els ferits amb èxit. Actualment es troben a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb pronòstic menys greu i lleu, pendents de la seva recuperació.