SALUT FA UN BON BALANÇ DEL PLA DE PREVENCIÓ DE LA COVID A LES ESTACIONS D'ESQUÍ

El departament de Salut ha valorat positivament el funcionament del pla Salut-neu, que s’ha posat en marxa per garantir una campanya d’esquí segura tot i la pandèmia. La cap de la Unitat de Salut Laboral a l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Puiggener, ha mantingut aquest divendres una reunió amb responsables de l’estació d’esquí de La Molina i ha aprofitat per fer balanç d’aquest pla, ara que la campanya ja encara la recta final i els nivells de transmissió de la pandèmia estan força controlats.
Puiggener ha recordat que l’objectiu del pla ha estat ajudar a les estacions d’esquí i a les empreses vinculades al sector de la neu a fer una bona gestió a nivell laboral per protegir al seu personal de la covid i, de retruc, beneficiar també així als clients. En aquest sentit, s’ha actuat en tres grans eixos: “garantir la vacunació del personal, controlar els casos i brots, estudiar els brots, gestionar les malalties i fer prevenció”. De fet, ha indicat que aquesta prevenció ja es va començar a aplicar la temporada passada i que aquesta s’ha “estandaritzat”.

Des de l'estació de la Molina també han valorat positivament el fet de tenir aquest canal directe d’assessorament i ajuda amb el departament de Salut. Un acompanyament que ha estat especialment benvingut després que la temporada passada l’estació es veiés afectada pel tancament perimetral de Cerdanya i el Ripollès.

Des de la direcció de l'estació han explicat que per tal de protegir als treballadors -i, de retruc, als clients-, s’han establert un seguit de canvis de protocols, alguns dels quals ja es mantindran, encara que no hi hagi pandèmia, com ara la venda de forfets en línia i la gestió de les cues als remontadors.
Des de la Molina també han mostrat la voluntat de continuar col·laborant estretament amb Salut en altres àmbits en els quals els va bé aquest assessorament i contacte constant, com ara el de la manipulació d’aliments.

Parlen al vídeo: 
MONTSERRAT PUIGGENER, CAP UNITAT SALUT LABORAL ALT PIRINEU I ARAN
XAVIER PERPINYÀ, DIRECTOR ESTACIÓ LA MOLINA