S’INSTAL·LARÀ UN ASCENSOR A LA CASA DE LA SAL DE GERRI

La Casa de la Sal de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, començarà en breu les obres per instal·lar un ascensor que comuniqui des de la planta baixa fins a la segona planta de l’edifici.

Es tracta d’un edifici de planta quadrada, de tres plantes, un altell i una sotateulada. L’actual construcció és el resultat d’una ampliació realitzada al segle XVIII, per incrementar la capacitat de l’edifici quan les salines de Morreres van deixar de funcionar i va augmentar l’activitat a Gerri.
L’ascensor també farà que s’obri una part del museu fins ara tancada. I més accessibles les sales polivalents de la segona planta.

L’obra consistirà en ubicar un ascensor en el forat de l’escala existent. Tindrà capacitat per a 6 persones amb un recorregut de 15 metres i tres aturades. L’obra tindrà un cost de prop de 103.500,00€, dels quals 87.843,14€, corresponen a la Generalitat i 15.635,00 a l’Ajuntament de Baix Pallars. Es preveu que l’obra estigui finalitzada al juny. També es treballa per ser un museu registrat.

Parlen al vídeo: ANNA SENTINELLA, ALCALDESSA DE GERRI DE LA SAL