UN MOTORISTA QUE VOLIA CIRCULAR PER LA PISTA DE BONABÉ AGREDEIX UN VIGILANT DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

Un motorista que volia circular per la pista de Bonabé, entre el Pallars Sobirà i l’Aran, ha agredit un vigilant del Parc Natural de l’Alt Pirineu quan l’ha informat que no podia fer-ho.

Un motorista que volia circular per la pista de Bonabé, entre el Pallars Sobirà i l’Aran, ha agredit un vigilant del Parc Natural de l’Alt Pirineu quan l’ha informat que no podia fer-ho. Els fets han tingut lloc aquest cap de setmana, tal com han informat des del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, que han confirmat que ja s’ha interposat denúncia als Mossos d’Esquadra. 

Fa més d’un any que es va restringir totalment el pas per la pista que uneix el Pallars Sobirà amb l’Aran per Montgarri a vehicles sorollosos tipus motos, quads i buggies. El motiu és que es tracta d’una zona d’especial protecció acústica dins del Parc Natural, que persegueix l’objectiu de fomentar el gaudi del silenci i la tranquil·litat, i afavorir els sons de la natura i els vinculats a l’ús agroramader tradicional, com el de les esquelles del bestiar pasturant.

Davant d’aquest fet, i de la detecció d’un increment d’actes incívics, des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han fet una crida a la responsabilitat i han demanat als usuaris dels espais naturals protegits que facin cas de les indicacions dels vigilants i el personal dels parcs naturals i els agents rurals.