UNA ENQUESTA COPSA LA VISIÓ DEL SECTOR LACTI A L’ALT URGELL I CERDANYA

Una enquesta per copsar la visió dels productors del sector lacti posa de manifest els costos de producció més alts a l’Alt Urgell i la Cerdanya, que agreugen els problemes econòmics, sumats als socials i ambientals.

Una jornada sobre la situació actual del sector lacti a l’Escola Agrària del Pirineu posa de manifest l’agreujament de problemes econòmics en el sector a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, per costos de producció més alts. Aquests han estat els resultats d’una enquesta, encarregada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Universitat de Lleida, amb l’objectiu de copsar la visió dels productors.

A les dificultats econòmiques del sector s’hi sumen problemes socials i ambientals. 

Els productors demanen prioritzar línies d’ajuts en energies renovables, que es fixi un preu mínim del litre de llet, promoure el coneixement del sector primari i limitar la mida de les granges, entre altres reclamacions. En la iniciativa hi ha participat 185 productors de tot Catalunya, entre aquests més d’una trentena han estat de l’Alt Urgell i Cerdanya

Parlen al vídeo: DANIEL VILLALBA, DEPARTAMENT DE CIÈNCIA ANIMAL DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA