UNA RECERCA POSA DE MANIFEST LA PÈRDUA D’ELEMENTS DECLARATS BCIN A BOLVIR

Una recerca posa de manifest que la rehabilitació de la Torre de Bolvir no ha respectat elements catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional. La comunicació ha estat presentada aquest cap de setmana a la Jornada d’Estudis Comarcals de Cerdanya.

Una recerca presentada en la cinquena edició de la Jornada d’Estudis Comarcals de Cerdanya, posa de manifest que la rehabilitació de la Torre de Bolvir no ha respectat elements catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional. 

La comunicació, feta per Montse Jorba, sobre ‘Els Canal, una nissaga de militars d’origen bolvirenc’, constata que els finestrals i la portalada, que conservava l’escut de la família, han desaparegut després de les obres que han convertit l’edificació en habitatges. 

Les 23 recerques presentades han estat dividides en dos grans blocs: història i arqueologia; durant la jornada que es celebra cada dos anys. 

L’acte ha finalitzat amb l’entrega del premi Josep Egozcue extraordinari a Oriol Mercadal. 

Les Jornades d’Estudis Comarcals estan organitzades per l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya; i compten amb la col·laboració de l’ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal de Cerdanya, el Museu Cerdà, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, l’Institut d’Estudis Ilerdecs i l’Institut Ramon Muntaner. 

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP DE RECERCA DE CERDANYA