ACTIVITATS DIVERSES PER COMMEMORAR EL 8M AL PALLARS JUSSÀ

Aquest dimarts a la tarda, Talarn a acollit l’acte institucional del Pallars Jussà per commemorar el Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Talarn i de l’Associació de Dones Sant Sebastià. 

La lectura del manifest de la diada s’ha acompanyat de la interpretació en directe d’una peça musical d’acordió diatònic.
Aquest acte se celebra cada any de forma itinerant en diferents municipis de la comarca.
Al llarg d’aquest dimarts s’han fet diferents activitats per commemorar el 8M, entre els quals hi ha la pintada d’un mural a l’Institut de Tremp amb la col·laboració de l’alumnat de batxillerat artístic, i al migdia s’ha presentat el projecte social “La Testeta”, de la ceramista Andrea Vives. Una iniciativa que posa en valor un dels símbols feministes sovint invisibilitzats i a vegades censurats, com són els pits de les dones, convertint-los en expressió de la sororitat, la cura, l’alliberament i la transformació social.

L’escola agrària del Pallars també ha dut a terme una jornada sobre “Dones al món rural. Experiències d’èxit a l’Alt Pirineu i Aran.” I Tremp ha organitzat diferents activitats al llarg de la setmana. Altres poblacions pallareses i ribagorçanes s’han sumat també a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ