ALLOTJAMENTS DEL SOBIRÀ ES FORMEN PER SABER COM MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Tretze allotjaments turístics del Pallars Sobirà han participat en el projecte Sobirà Dinàmic, per tal de formar-se en matèria d’eficiència energètica i saber com millora en aquest sentit.

Tretze allotjaments turístics del Pallars Sobirà han participat en el projecte Sobirà Dinàmic, per tal de formar-se en matèria d’eficiència energètica i saber com millorar en aquest sentit. La proposta, impulsada per l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, està finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

El fet que aquests tretze allotjaments turístics s’hagin adherit a la formació ha estat molt ben rebut pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, que ho veu com un punt força favorable de cara a aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible, que acreditaria justament la sostenibilitat turística del parc i el seu territori.

Les formacions les han dut a terme tècnics especialitzats, que han combinat formacions grupals amb assessoraments personalitzats. Un dels aspectes que més recomanen és fer la comptabilitat energètica, és a dir comptabilitzar totes les despeses en matèria energètica, tan en quilovats/hora com en euros.

Un dels allotjaments que hi ha participat ha estat l’hotel Pessets de Sort, un dels més grans de la comarca, amb una setantena d’habitacions i una trentena d’apartaments.

Pel que fa a les formacions grupals, aquestes s’han dividit en cinc sessions de treball, on s’han abordat aspectes com la gestió dels residus i el reciclatge; la reducció del consum energètic; la responsabilitat social empresarial; la comunicació del compromís amb la sostenibilitat; i la reducció del consum energètic en edificis.

Parlen al vídeo:

PERE BÀSCONES, REGIDOR DE TURISME I SOSTENIBILITAT DE SORT

TONI CANTERO, ENGINYER INDUSTRIAL

RAMON AYTÉS, RESPONSABLE HOTEL PESSETS