APROFITEN EL BUIDATGE DE CAVALLERS PER RECOLLIR-HI ELS ESQUERS PERDUTS

Aprofitant que aquests dies l’embassament de Cavallers, a la Vall de Boí, està pràcticament buit pels treballs que hi està fent Endesa, un grup de voluntaris ha dut a terme aquest dimarts una recollida dels esquers que els pescadors han perdut a la cua del pantà al llarg dels darrers 60 anys. La iniciativa ha estat impulsada pel Club de Pesca Ambiental i l’Associació de Pesca Esportiva de la Vall de Boí.

Des del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici han rebut de forma molt satisfactòria la iniciativa. D’una banda, perquè s’ha aconseguit implicar a un gran nombre de voluntaris i, de l’altra, perquè s’ha eliminat uns elements que poden arribar a ser nocius per al medi.

A l’hora de fer la recollida, s’ha comptat també amb el suport de nombrosos voluntaris joves, molts d’ells provinents del cicle formatiu de gestió forestal del Pont de Suert.

A l’estany de Cavallers s’hi solen trobar truites de grans dimensions i els pescadors acostumen a utilitzar tres tipus d’esquers: les culleretes, els peixos artificials i, darrerament, els vinils. 

Parlen al vídeo:

RODRIGO GONZÁLEZ, PRESIDENT DEL CLUB DE PESCA AMBIENTAL

JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE PESCA ESPORTIVA DE LA VALL DE BOÍ

LAURA MORUNO, VOLUNTÀRIA

ROC BEGET, VOLUNTARI

LAIA CALAF, DIRECTORA DEL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI