BELLVER INSTAL·LARÀ PLAQUES FOTOVOLTAIQUES A DIVERSOS EQUIPAMENTS

L’Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha rebut un ajut d’1,6 milions per instal·lar plaques fotovoltaiques en diversos equipaments com el poliesportiu o l'escola.

L’Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha rebut un ajut d’1,6 milions d’euros en el Programa DUS 5000 per a inversions a projectes singulars locals d’energia neta adreçades a municipis de repte demogràfic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d’Espanya. El Programa s’adreça a municipis de fins a 5.000 habitants.

Justament, fa uns dies, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, es va desplaçar a Bellver per conèixer amb detall el projecte. Tal com han explicat des de la subdelegació, amb aquest ajut concedit, Bellver de Cerdanya procedirà a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos edificis de caire municipal com l’ajuntament, el poliesportiu i l’escola, i habilitarà la infraestructura necessària per generar electricitat a través d’un salt d’aigua ubicat al municipi. Segons el subdelegat, el projecte del municipi “és únic i molt innovador”.

Tal com ha explicat Crespín en la visita, “es tracta d’un acompanyament vital pels municipis que fa possible el camí cap a la sostenibilitat energètica en el que estem immersos com a país. Aquests ajuts prenen especial rellevància en els municipis del Pirineu perquè esdevenen el suport necessari per fer realitat projectes d’energia verda i rellançar l’aprofitament dels quantiosos recursos naturals del nostre territori”, ha dit.