COLL DE NARGÓ REGULA L’ACCÉS A LES BASSES DEL CODÓ

L’ajuntament de Coll de Nargó regularà l’accés a les Basses del Codó per protegir l’espai natural i evitar massificar-lo. La normativa no permet l’acampada a la zona ni l’estacionament a l’entrada de camins.

L’ajuntament de Coll de Nargó ha fet pública la normativa de les Basses del Codó, amb l’objectiu de protegir l’espai natural de la degradació que estava patint els últims anys. Amb aquesta regulació es vol evitar massificar la zona, prioritzar la seguretat dels visitants i prevenir incendis forestals.

La normativa regula l’accés a l’espai natural, l’estacionament dels vehicles en l’entrada de camins o finques, prohibeix la presència d’animals de companyia a les basses entre juny i setembre i l’acampada a l’entorn, ja sigui en tenda o en un vehicle.
Aquest estiu el compliment d’aquestes normes es regularà a través dels Mossos d’Esquadra, tot i que l’any vinent es preveu tenir un pàrquing que permeti regular l’aforament a les basses, així com a diferents espais del poble, per evitar estacionaments indeguts.

El consistori de Coll de Nargó ha instal·lat cartells per donar a conèixer la normativa entre els visitants, als diferents accessos a les basses, i fa una crida al civisme, ja que normalment no tarden gaires dies a desaparèixer.

Parlen al Vídeo:

MARTÍ RIERA, ALCALDE COLL DE NARGÓ