COMENÇA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER A L’AGENDA ESTRATÈGICA DEL PIRINEU

El procés participatiu que ha d’establir les actuacions de l’Agenda Estratègica del Pirineu fins al 2030 comença aquest dijous i s’allargarà fins el 15 de novembre. Durant aquests dos mesos es realitzaran sessions en línia i presencials, en les quals hi pot participar tothom.

El procés participatiu per elaborar l’Agenda Estratègica del Pirineu fins al 2030, s’ha presentat aquest matí, en un acte, que ha comptat amb la presencia del Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. El Govern impulsa aquesta metodologia perquè els projectes s’estableixin des del territori.

La jornada ha comptat amb una taula de debat per parlar dels quatre eixos de l’agenda: les oportunitats, la sostenibilitat, la innovació i la connectivitat. Els ponents han manifestat la necessitat d’una universitat presencial al Pirineu, com és la d’INEFC per arrelar els joves i han demanat diversificar l’economia perquè el turisme no sigui l’únic pilar.
El procés participatiu comença aquest dijous, 15 de setembre, a través del portal participa.gencat.cat, on tothom pot fer-hi aportacions i s’allargarà fins el 15 de novembre.

Fins el novembre s’organitzaran 4 sessions en línia, 4 de presencials, una reunió a cada comarca i una assemblea territorial a la Seu d’Urgell. A partir de l’informe final es treballarà amb les línies d’actuació per elaborar projectes a realitzar fins el 2030.

Parlen al vídeo:

RICARD FONT, SECRETARI VICEPRESIDÈNCIA, POLÍTIQUES DIGITALS I TERRITORI

JORDI PUIGNERÓ, VICEPRESIDENT I CONSELLER DE POLÍTIQUES DIGITALS I TERRITORI