COMENÇA LA VACUNACIÓ CONTRA EL VIRUS DEL PAPIL·LOMA HUMÀ A L’ALT PIRINEU I ARAN

Els nens i nenes sisè de primària dels centres escolars de la Vall de Boí, Vilaller, i del Pont de Suert s’han vacunat aquest dimarts contra el virus del papil·loma humà, fet que ha suposat 36 alumnes. I juntament amb l’escola Garona de Vielha han estat els primers centres de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran a iniciar la campanya.

Els nens i nenes sisè de primària dels centres escolars de la Vall de Boí, Vilaller, i del Pont de Suert s’han vacunat aquest dimarts contra el virus del papil·loma humà, fet que ha suposat 36 alumnes. I juntament amb l’escola Garona de Vielha han estat els primers centres de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran a iniciar la campanya. La setmana que ve les seguiran la resta d’escoles de l’Alt Pirineu.

En alguns centres s’ha aprofitat per vacunar també de varicel·la o Hepatits A en funció de les necessitats dels alumnes. 

És el primer curs que aquesta vacuna s’estén també als nens, com el Departament de Salut va anunciar el passat mes de maig. Fins ara es recomanava a les noies als 11-12 anys i persones amb condicions de risc. 

A l’inici de curs, els centres d’atenció primària es coordinen amb les escoles per establir quin dia és el millor per iniciar aquesta vacunació. Els pares i les mares dels infants han hagut d’autoritzar la vacunació prèviament i els infants van a l’escola amb el llibre de vacunes on queda registrada la vacuna que els hi posen. Al cap d’uns mesos d’haver rebut la primera dosi, les infermeres tornaran a l’escola a posar les segones.

Parlen al vídeo: MAR FARRAN, INFERMERA EAP ALTA RIBAGORÇA