DEU ANYS PROMOVENT LA BIODIVERSITAT DE LA SEU D’URGELL

Des de fa deu anys l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell instal·la menjadores i caixes niu, per ocells i esquirols, els mesos de tardor i hivern, als diferents parcs de la ciutat.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha instal·lat vint-i-cinc menjadores per ocells i esquirols i trenta-una caixes niu en diferents parcs de la ciutat, amb l’objectiu de facilitar alimentació i llocs de nidificació d’espècies protegides. La iniciativa, que té llocs els mesos de tardor i hivern, va començar fa deu anys. 

Entre les espècies a les que s’afavoreix en destaquen caderneres, lluers, mallerengues, verdums i pardals. D’altra banda, també s’han instal·lat unes menjadores especials per esquirols, animal present al Parc del Valira i fàcil d’observar. 

L’aliment de les menjadores es reomple setmanalment i cada any a la tardor es fa una revisió de les caixes per determinar-ne l’ús que en fan els ocells. 

La iniciativa s’emmarca en el projecte La Seu Naturalment, que busca promoure la natura entre la població i esdevenir un recurs pedagògic i una eina científica. 

Parlen al vídeo: ESTHER CANTURRI, TÈCNICA DE MEDI AMBIENT DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL