DIVERSES DONACIONS PERMETEN A L'ARXIU AMPLIAR EL FONS DEL CLUB DEPORTIVO CERETANO

Diverses donacions de particulars han permès a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya ampliar el fons del Club Deportivo Ceretano, avui Club de Futbol Puigcerdà. Es tracta de fotografies i documents que complementen la informació que fins ara es tenia de l'entitat esportiva, des dels seus inicis l'any 1940 fins a l'actualitat.

El fons consta de 35 capses de documents, 98 cartells i 203 fotografies referents a les activitats que ha portat a terme el club en els diferents períodes de la seva existència. La principal, el futbol, però també d'altres com el cinema, el teatre i ball, que han deixat un bon registre documental a través de factures, programes i cartells.  

Als seus inicis, l’equip jugava en un camp llogat situat al darrere de l’estany. L’any 1946 la Junta del CDC va prendre la decisió de comprar uns terrenys a la zona del Mas d’Amoretes per construir-hi un camp permanent, que és encara l'actual.

Al llarg dels anys 50, l’activitat esportiva del club va anar en declivi i a partir del 1960 no es jugà més a futbol i el terreny de joc es va abandonar. Uns cinc anys després, però, un grup de joves puigcerdanencs es van organitzar per revifar el club i tornar a posar en marxa l’equip de futbol. 

El fons del Club es pot consultar presencialment a l'Arxiu i també en línia.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL DE CERDANYA