EL FORMATGE ESCALDAT PROTAGONITZA LA NOVA ACTIVITAT DEL CICLE ‘PARLEM DE FORMATGE’

El formatge Escaldat de la formatgeria Mas d’Eroles ha estat el protagonista de la nova activitat del cicle ‘Parlem de formatge’ amb un taller que ha permès als participants viure’n el procés d’elaboració.

El cicle ‘Parlem de formatge’ ha organitzat un taller sota el títol ‘Fes un formatge escaldat!’ on una desena de persones han pogut viure l’elaboració d’aquest producte de la formatgeria Mas d’Eroles, sota les ordres de Salvador Maura. El formatge té una textura elàstica, tova i un tacte cremós.

Elaborat amb llet crua de vaca, s’ha començat a preparar a primera hora del matí i els participants han seguit el procés una vegada la pasta s’escalda i s’hi dona forma de manera manual. Tal com els descriu Maura, els ben fets tenen forma de panet rodó i els mal fets de patata.
Durant el taller els inscrits han pogut resoldre dubtes sobre l’elaboració dels diferents formatges i agafar consciència dels processos necessaris per obtenir el resultat final.

Els participants han elaborat formatge escaldat i algun d’aromatitzat amb orenga, que després de salar-lo, s’han pogut emportar a casa.

Parlen al vídeo:

SALVADOR MAURA, FORMATGERIA MAS D’EROLES