EL FRED NO DESLLUEIX EL SANT JORDI A PUIGCERDÀ

Les baixes temperatures d'aquest Sant Jordi no han deslluït la Diada a Cerdanya. Puigcerdà s'ha despertat aquest matí amb dos graus positius i forces estones de rufaca, però a mesura que ha anat avançant la jornada s'han obert algunes clarianes. Una trentena de parades de llibres i roses s'han repartit entre el passeig 10 d'Abril i la plaça Santa Maria, que a mig matí s'han omplert de veïns i veïnes i també molts escolars. 

Grans i petits han passejat per les parades per escollir un llibre o conte, comprar una rosa o algun dels molts objectes fets a mà. 

Els llibres del Pirineu han tornat a ser els protagonistes de la diada. El conte de l'equip de bàsquet inclusiu “Únics” o la novel·la súper vendes “Les calces al sol” de Regina Rodríguez Sirvent han estat força buscats. Entre les novetats editorials destaca la novel·la debut del cerdà Santi Sirvent “Ningú no et recordarà” o la guia que l'escriptora Núria Voltà ha dedicat al camí de Sant Jaume.

A banda de les novetats, els llibreters han tret al carrer tota mena de publicacions amb l'objectiu d'assolir un bon nivell de vendes. 

Les roses també han estat les protagonistes de la jornada. Se n'han pogut veure de totes mides i colors, però la més buscada Ha estat la vermella.

Per la seva banda, la Biblioteca Comtat de Cerdanya ha tornat a vendre llibres a metres. Un metre de llibres fora préstec a un preu de dos euros. 

La diada també ha comptat amb la participació de moltes entitats i associacions de la comarca, com ara Càritas, Creu Roja o la Fundació Tallers.

L'activitat s'ha mantingut al llarg de la jornada i a la tarda els més petits han gaudit de jocs reciclats, coca i xocolata i un espectacle de la companyia Dansart.

Parlen al vídeo:

NÚRIA VOLTÀ, ESCRIPTORA DE L'ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU

EUSEBI CALVET, LLIBRERIA ROTLLANT DE PUIGCERDÀ

JENNIFER LOMAN, FLORISTERIA PONS DE PUIGCERDÀ

JORDI PALOMINO, REGIDOR DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ