EL FUM HA ESTAT EL PROTAGONISTA D’UN SIMULACRE D’INCENDI A L’INSTITUT ESCOLA D’OLIANA

La biblioteca de l’Institut Escola d’Oliana s’ha omplert de fum, aquest dijous, en un simulacre d’incendi, organitzat pel Parc de Bombers Voluntaris del municipi. En l’actuació hi han participat dotze efectius, amb tres dotacions.

Al voltant de les 15h de la tarda, d’aquest dijous, l’alarma d’incendis de l’Institut Escola d’Oliana, ha començat a sonar. L’alumnat ha evacuat el centre, guiat pel professorat, fins a un espai exterior, i seguidament han arribat els Bombers. Aquest ha estat l’inici del simulacre de foc, que el Parc de Bombers Voluntaris d’Oliana, tenia programat. Fins al centre s’hi han desplaçat tres dotacions: dos vehicles d’aigua i un de comandament, amb un total de dotze efectius. 

Els bombers han instal·lat línies d’aigua fins la segona planta de l’edifici, on s’hi ha localitzat el foc i s’ha procedit a actuar. L’incendi s’ha simulat amb fum de parafina perquè l’actuació fos el més real possible. 

Aquesta actuació, juntament amb altres tallers i activitats, forma part d’un programa del Parc de Bombers Voluntari d’Oliana, per divulgar com actuar davant un foc. 

Una vegada extingit el foc, s’ha ventilat l’espai afectat i les classes han continuat amb normalitat. 

Parlen al vídeo:

ALBERT VILA, SOTSINPECTOR BOMBERS DE LA GENERALITAT

MARC PARGANYA, CAP DE PARC D’OLIANA