EL GRUP PER UNA CATALUNYA NETA INICIA UN PROJECTE PER NETEJAR EL RIU VALIRA

El grup Per Una Catalunya Neta inicia un projecte de tres anys per netejar el riu Valira des del pas transfronterer amb Andorra fins l’aiguabarreig, amb el riu Segre, a la Seu d’Urgell. La primera jornada de voluntariat serà aquest dissabte.

El grup Per Una Catalunya neta comença un projecte de tres anys per netejar el riu Valira, des del pas transfronterer amb Andorra fins l’aiguabarreig amb el riu Segre, a la Seu d’Urgell. El col·lectiu compta actualment amb una desena de persones, que tenen l’objectiu de trobar-se una vegada a la setmana per fer petites actuacions, i la idea és convocar jornades de voluntariat. La primera serà aquest dissabte, 02 de setembre, des del poble d’Anserall. 

Per tirar endavant el projecte s’han hagut de fer gestions amb el Principat, des d’on es controla el nivell del riu i els organitzadors tenen localitzats materials pesants, com cotxes, que no es podran retirar sense maquinaria. 

Tot i que ja fa anys que el tram del riu que passa per la capital alt urgellenca es neteja periòdicament, l’objectiu és actuar en altres zones. Per aquest motiu el grup busca més persones voluntàries. 

En aquesta ocasió el grup compta amb la col·laboració d’empreses del territori per traslladar la brossa fins la deixalleria i per oferir un dinar als participants.

Parlen al vídeo: TONI OLM, COORDINADOR DEL GRUP PER UNA CATALUNYA NETA