EL SEXILI FORÇA A ALGUNES PERSONES HOMOSEXUALS A MARXAR DEL SEU POBLE NATAL

El sexili és l’obligació que sent una persona del col·lectiu LGBT de marxar a un altre lloc de residència per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual o identitat de gènere.

El sexili és l’obligació que sent una persona lesbiana, gay, transsexual o bisexual de marxar del seu lloc de naixement cap a una ciutat o un poble més gran. 

El fenomen del sexili a Catalunya entre l’àmbit rural i la ciutat de Barcelona és innegable, especialment a zones amb població reduïda com el Pallars i l’Alta Ribagorça. Les persones joves homosexuals marxen dels seus pobles buscant l’anonimat.

Donar per fet la heterosexualitat d’algú i la seva identitat és una de les pressions més comunes que viuen les persones homosexuals i transsexuals. També existeix la incomoditat d’anar pel carrer donant mostres, o la dificultat de conèixer persones amb qui lligar fora de l’ambient festiu o fora de la comunitat que t’ha vist crèixer. 

Què passa quan la migració es dona a la inversa, és a dir, quan persones de la ciutat es muden a l’àmbit rural? 

A les persones heterosexuals que vulguin facilitar el dia a dia a les veïnes homosexuals, l’Íngrid els proposa obrir la mirada i preguntar-nos què significa per a nosaltres l’etiqueta de normalitat. I vigilar, també, amb les pressions que posem sense donar-nos compte.

També anima a les persones del col·lectiu LGTB del Pallars a reunir-se per a celebrar i passar-ho bé, que és tan important, diu, com trobar-se per a queixar-se i reivindicar.

Parlen al vídeo: ÍNGRID. HABITANT DEL PALLARS