ELS PALLARS TENEN 6 CONTRACTES DINS DEL PROJECTE PER ACOLLIR PERSONES MIGRADES

Oportunitat500, la xarxa de micropobles de Catalunya ha tancat aquest dimarts un seguit de trobades amb diferents col·lectius del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i Terres de Ponent per generar nous projectes al territori i fer possible que les persones migrades i refugiades triïn els micropobles d’aquests indrets com a opció de vida.

La xarxa de micropobles de Catalunya ha tancat aquest dimarts un seguit de trobades amb diferents col·lectius del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i Terres de Ponent per generar nous projectes al territori i fer possible que les persones migrades i refugiades triïn els micropobles d’aquests indrets com a opció de vida. Es tracta d’una iniciativa dins del projecte Oportunitat500.

Els contractes del projecte Oportunitat500 es van iniciar a principis del passat mes d’octubre i actualment n’hi ha 28 arreu de Catalunya, dos dels quals al Pallars Jussà i quatre al Pallars Sobirà.

Tírvia és exemple de municipi que ha participat al projecte i que considera que és una iniciativa que aporta beneficis a les dos parts. S’ajuda a persones migrades o refugiades al mateix temps que es pobla nuclis que amb pocs habitants.

La idea és que el Servei d’Ocupació obri una nova convocatòria en la qual podran participar municipis de fins a 1000 habitants.

Parlen al vídeo: 

ORIOL LÓPEZ, COORDINADOR TÈCNIC DEL PROJECTE OPORTUNITAT500

JOAN FARRERA, ALCALDE DE TÍRVIA