ELS VOLS SENSE LLUM DEL DIA PODRIEN INICIAR-SE DURANT LA TEMPORADA D’HIVERN

Les obres d’abalisament de l’Aeroport Andorra – La Seu d’Urgell s’espera que estiguin enllestides aquest desembre. Els vols comercials sense llum del dia, que seran els primers en poder operar, podrien començar durant la temporada d’hivern.

L’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell podria posar en funcionament les balises, que permeten operar sense llum del dia, durant la temporada d’hivern. S’espera que les obres per il·luminar la pista, així com obstacles propers a l’aeroport i la zona d’aparcament de les aeronaus, finalitzin aquest desembre. Posteriorment, aquestes hauran de rebre l’aprovació de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

En un primer moment només podran ampliar la franja horària de les operacions els vols comercials.  Amb aquesta actuació l’equipament guanyarà seguretat i augmentarà el seu paper estratègic.

D’altra banda, l’heliport, que es situa a l’exterior de l’aeroport, ja ha entrat en funcionament per als vols nocturns del Servei d’Emergències Mèdiques. Aquesta infraestructura, que permetrà tenir el servei d’emergències 24 hores disponible, s’espera que en un futur també operi amb helicòpters d’altres serveis estatals o andorrans.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SECRETARI INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT GENERALITAT DE CATALUNYA