ES REMODELA LA CASA DE L’OS I S’AMPLIA L’ESPAI EXPOSITIU

La casa de l’Os d’Isil tanca aquest diumenge l’espai per remodelar-lo i obrir a la primavera amb més força i potenciant la divulgació del plantígrad però també del territori en general.

Fa anys que a Isil s’hi pot visitar la Casa de l’os bru del Pirineu, un espai museogràfic i divulgatiu impulsat per la Fundación Oso Pardo sobre l’espècie que, recentment, aprofitant l’auge i l’interès que hi ha per aquest animal, ha volgut fer un pas més i utilitzar la presència de l’os com a excusa per esdevenir un centre de divulgació del territori en conjunt. I ara es treballa en la remodelació de l’espai.

De fet, a l’estiu, ja realitza les funcions de punt d’informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu, ja que tota la zona està inclosa en aquest espai.
Tot plegat, sense oblidar que un dels principals objectius del nou espai museogràfic, que estarà a punt de cara a finals del 2023 o principi del 2024, continuarà sent divulgar la realitat de l’os, així com el fet que estan a un territori ramader i tot el que això implica.

Precisament la Casa de l’Os tanca aquest dissabte amb la Festa de l’acomiadament de l’ossa i tornarà a obrir a la primavera ja amb la nova exposició i s’espera recuperar els més de 4000 visitants que passen per l’espai.

Parlen al vídeo:

FRANCESC RODRÍGUEZ, DINAMITZADOR I COORDINADOR ACTIVITATS CASA DE L’OS BRU