ESPELMES CONTRA ELS ELEVATS PREUS DE L’ELECTRICITAT EN EL SECTOR DE L’HOSTALERIA

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell s’ha sumat a les protestes contra els elevats preus de l’electricitat, que han suposat duplicar o triplicar la factura en alguns establiments. Per donar visibilitat al problema cada dimarts s’apagaran els llums durant un quart d’hora.

Diferents establiments d’hostaleria de l’Alt Urgell han apagat llums aquest dimarts a la tarda, com a protesta dels elevats preus de l’electricitat. L’acció, que ha durat uns 10 minuts, ha reunit una desena de persones a l’hotel Avenida, de la Seu d’Urgell, on s’han encès espelmes per donar visibilitat a la complicada situació que viu el sector.

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell assegura que molts negocis encara no s’han recuperat de les pèrdues, que va suposar la pandèmia, i creu que si aquest augment de preus continua, alguns podrien tancar portes.
L’entitat demana ajudes urgents per pal·liar la situació, ja que altres alternatives com plaques fotovoltaiques o calderes d’estella, suposarien una inversió molt elevada, que actualment la majoria d’establiment no poden assumir.

L’acció es durà a terme cada dimarts, durant un quart d’hora, fins que obrir el llum no suposi un problema per al sector.

Parlen al vídeo: ALFONS PEGUERA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ HOSTALERIA ALT URGELL