GAIREBÉ 170 JOVES CELEBREN EL DIA DE L’ARBRE A LA SEU D’URGELL

Uns 170 alumnes de la Seu d’Urgell i Castellciutat han celebrat el Dia de l’Arbre, al Parc del Valira, amb diferents activitats i tallers, que han finalitzat amb l’alliberament d’un milà reia

Gairebé 170 alumnes del cicle superior de primària de la Seu d’Urgell i Castellciutat han celebrat el Dia de l’Arbre. La jornada, al Parc del Valira, ha començat amb una plantada d’arbres i una lectura de poemes. La proposta ha continuat amb activitats mediambientals, com la de l’Escola Agrària del Pirineu. 

Des de diferents àrees de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’han dut a terme tallers de plantació d’heura, en col·laboració amb la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. També sessions sobre les caixes nou i els hotels d’insectes. 

L’alumnat també ha après sobre la formació dels Pirineus, a través de l’Espai Ermengol, amb una activitat dinàmica. 

El Dia de l’Arbre ha tancat amb un dels moments més esperats. Els Agents Rurals han alliberat un milà reial, procedent del Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent. 

La jornada s’inclou en el Pla Comarcal de Dinàmica Educativa i és coordinada pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, en col·laboració amb diferents entitats i institucions. 

Parlen al vídeo:

ROSER MELERO, PROFESSORA DE L’ESCOLA AGRÀRIA DEL PIRINEU

ESTHER CANTURRI, TÈCNICA DE MEDI AMBIENT DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

ALBERT DE GRÀCIA, METEOPIRINEUS