ISIL ES QUEDA SENSE AIGUA ALS DIPÒSITS I HABILITARÀ FILTRES D’ARSÈNIC PER ABASTIR-SE D’ALTRES FONTS

A causa de la sequera viscuda aquesta temporada, les captacions d’on s’abasteixen els dipòsits d’Isil no disposen de suficient cabal. Des el consistori s’està treballant en diverses opcions per revertir la situació.

A causa de la sequera viscuda aquesta temporada, les captacions d’on s’abasteixen els dipòsits d’Isil no disposen de suficient cabal, segons han indicat des del consistori. El principal motiu és que el nivell freàtic del riu Noguera Pallaresa és tan baix que no permet bombejar aigua cap al dipòsit, mentre que la captació de Risè no dona entrada suficient d’aigua. Això, juntament amb una fuita que hi va haver a finals d’agost, ha provocat el buidatge dels dipòsits, que de moment no s’han pogut remuntar. L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Isil i Alós, assegura que està treballant per trobar la millor solució a aquesta situació i ha demanat disculpes a la ciutadania.
També s’han enviat a analitzar mostres d’aigua de diferents fonts d’on poder abastir els dipòsits, però de moment totes han sortit amb alt contingut d’arsènic. Després de diverses converses amb diferents institucions i organismes s’ha optat per la instal·lació d’uns filtres d’arsènic, que permetran subministrar aigua potable sense haver de construir grans infraestructures de transport d’aigua. Ja s’està treballant per definir el projecte i amb poques setmanes ja es podran començar les obres per la instal·lació.
Igualment, des del consistori han afegit que es revisa constantment el nivell freàtic del Noguera Pallaresa per poder tornar a fer ús de la bomba, quan sigui possible. I s’està realitzant en un estudi per a la instal·lació d’un sistema de sensorització i automatització dels dipòsits, que permetrà a l’Ajuntament anticipar-se a les situacions adverses com les que s’estan vivint actualment i poder tenir més marge d’actuació.