JUNTS, PENDENTS DE VEURE SI ACONSEGUEIXEN LA MAJORIA ABSOLUTA AL CONSELL

A Cerdanya, els decimals decidiran si Junts manté els 9 consellers actuals o bé aconsegueix els 10 i, per tant, la majoria absoluta. D’aquest petit ball de xifres dependrà si Esquerra puja dels 7 obtinguts fa quatre anys a 8 o bé si es queda amb 7

A Cerdanya, els decimals decidiran si Junts manté els 9 consellers actuals o bé aconsegueix els 10 i, per tant, la majoria absoluta. D’aquest petit ball de xifres dependrà si Esquerra puja dels 7 obtinguts fa quatre anys a 8 o bé si es queda amb 7. El que en principi està clar és que entren les formacions locals Futur per Puigcerdà i Fem Llívia, amb un conseller cadascuna. En aquest cas, desapareix el grup d’Endavant Cerdanya, que fins ara tenia 3 consellers. 

Els càlcus que està fent la Generalitat s'haurien de resoldre's definitivament en les properes hores. Un cop es formi govern, caldrà veure si Isidre Chia, de Junt i alcalde de Bolvir, continuarà al càrrec com els darrers dos anys. Recordem que fa 4 anys ERC i Junts van arribar un acord i la presidència la va compartir Roser Bombardó els primers dos anys i Chia els dos darrers.