LA NEU TORNA A EMBLANQUINAR EL PAISATGE EN COTES BAIXES

La neu ha tornat a fer acte de presència en cotes baixes com a Coll de Nargó i Organyà, a l’Alt Urgell, per sota els 600 metres. Protecció Civil, però, ha desactivat el pla NEUCAT, que queda en fase de prealerta.

La neu ha fet acte de presencia, de nou, aquest dijous al matí en cotes baixes de les comarques pirinenques. El paisatge s’ha tenyit de blanc en diferents municipis com Tremp o Isona i Conca Dellà. Pel que fa a l’Alt Urgell, la precipitació s’ha fet notar a Coll de Nargó i Organyà, per sota els 600 metres d’altitud. 

La nevada permetrà traçar uns dos quilòmetres de circuit per a l’esquí nòrdic a l’estació de Tuixent – La Vansa i poc més de cinc quilòmetres a Tavascan. 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat, a primera hora de la tarda, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, el NEUCAT, que queda en fase de prealerta. L’episodi de nevades ha tancat sense incidències. Segons el Servei Català de Trànsit només ha afectat alguna carretera local, a Gavet de la Conca i a Isona i Conca Dellà, on es recomana circular amb precaució per la presència de neu a la via. 

Pel que fa a la previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya, informa que divendres s’imposarà el sol i augmentaran les temperatures.