L’ALCALDE DE BELLVER XAVIER PORTA RENUNCIA AL CÀRREC

L’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, ha anunciat que pròximament presentarà la seva renúncia al càrrec. Assegura que es tracta d’una decisió que ja es va acordar a principi de mandat, tenint en compte que aquest és el seu quart mandat i que està a punt de complir 65 anys. En declaracions a aquest mitjà, doncs, Porta ha assegurat que pren aquesta decisió per donar pas a nous lideratges i també per motius de salut.
Porta també ha deixat clar que no plega per la polèmica amb la construcció d’una masia entre Talltendre i Ordèn, que el grup ecologista SOS Pirineus assegura que és il·legal. L’encara alcalde ha remarcat que tot el que s'ha “fet és estrictament legal” i que la gent ho pot comprovar anant a l'ajuntament. Tot i això, s'ha mostrat molest per les acusacions i ha afegit que la seva marxa també vol contribuir “a treure tensió al poble i a l’Ajuntament”.

Porta ha remarcat que la qüestió de la masia ara mateix està en mans de la Comissió d’Urbanisme, que ha de decidir si l’admet o no al catàleg local de masies. En aquest sentit, ha aclarit que la seva marxa també és “per treure pressió a la Comissió”. Porta no sap encara quan es farà efectiva la renúncia i ha dit que serà la resta de l'equip de govern qui decidirà la persona que el subtituirà.
Recordem que la plataforma SOS Pirineus acusa a l’alcalde i al seu fill, que també és regidor de l’equip de govern, Joan Porta, d’haver construït un xalet en una zona no permesa. Ells asseguren que és legal, ja que s’està fent en unes antigues restes incloses al catàleg local del masies. SOS Pirineus, però, diu que aquelles restes no eren una masia, sinó un antic magatzem de les mines de manganès que hi havia hagut a la zona, i que l’Ajuntament no hauria d’haver-les incloses al catàleg local de masies, que és el que habilita a reconstruir l’immoble.