LES FORMATGERIES JA ESTAN A PUNT PER A LA FIRA DE SANT ERMENGOL

La cinquantena de formatgeries que, aquest cap de setmana, participen a la Fira de Sant Ermengol, ja ho tenen tot llest per obrir les casetes, situades al Camí Ral de Cerdanya, que mantenen el format exterior després de la pandèmia.

Les 48 formatgeries que enguany participen a la Fira de Sant Ermengol han començat els preparatius, aquest matí, al Camí Ral de Cerdanya, on hi ha ubicades les casetes, format que s’ha mantingut després de la pandèmia i que, en un principi, ha agradat als formatgers, tot i quedar més apartats del concurs i dependre de la meteorologia. 

Els formatgers i formatgeres esperen que el fi de les restriccions i la previsió de bon temps faci que hi hagi molts visitants. 

La mostra, que ha obert portes aquest divendres a la tarda, porta molta preparació al darrere, sobretot si es tracta de formatges amb maduracions llargues. 

En els casos de les formatgeries amb producte fresc, la feina s’ajunta a última hora. 

Formatgeries de nova creació, en el primer any de participació a la fira, creuen que és una cita imprescindible per donar-se a conèixer i entrar dins el món formatger. 

Durant el cap de setmana també hi haurà la Fira d’Artesania del Pirineu, venda ambulant, l’autofira i diferents actes culturals. 

Parlen al vídeo:

ORIOL RIZO, LA XIQUELLA

XAVIER GIRONÉS, MUU BEE

MERCÈ LAGRAVA, SERRAT GROS

ERMENGOL MAJORAL, LA REULA

IVAN CAMPOS, FORMATGES DE PALLARS