L’ESCOLA DE LLAVORSÍ PROTAGONISTA DEL VÍDEO: ELS BOSCOS, ENERGIA PER AL FUTUR

Els alumnes de l'escola pública de Llavorsí participen activament en el projecte Els boscos, energia per al futur. Un projecte europeu que permet escalfar edificis dels Pirineus amb biomassa. Els alumnes de l’escola rural de Llavorsí són els protagonistes del tercer vídeo de la sèrie de documentals que mostren projectes catalans que contribueixen al Pacte verd europeu. La seva presentació s’ha fet coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Es tracta d'un documental que mostra el projecte Forest4Local, dotat amb 3,7 milions d'euros i cofinançat a través d’un FEDER. Aquest projecte engloba tot sistema d'economia circular: des de la gestió forestal dels boscos del Pirineu a la transformació de la biomassa forestal en estella per les calderes dels equipaments públics.

El projecte beneficiarà 66 municipis de les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d'Aran. I precisament, un dels edificis públics que rebrà energia de la caldera de biomassa és l'escola rural de Llavorsí.