L’ESQUÍ NÒRDIC S’ACOMIADA DE LA TEMPORADA

Les estacions d’esquí nòrdic tanquen temporada després que les altes temperatures hagin desfet la neu de la darrera precipitació. A Tuixent – La Vansa asseguren que les escoles han permès sostenir l’equipament.

Les estacions d’esquí nòrdic donen per finalitzada la temporada. L’augment de temperatures dels darrers dies ha fet que la neu es desfés ràpidament. Tuixent-La Vansa tanca temporada amb uns tres mesos d’obertura, la majoria només amb una zona d’iniciació disponible. La resta de circuits només s’han pogut oferir en bones condicions durant tres caps de setmana.

Tot i això, des de l’equipament no consideren que hagi estat una temporada dolenta. Ha estat l’any en que més escoles han rebut a l’estació. Els últims, aquest divendres, han estat un centenar d’infants, provinents del Berguedà.

Els canons de neu artificial han estat vitals per assegurar una zona d’iniciació als centres educatius i mantenir, tant els treballadors de l’estació, com els beneficis indirectes que es generen al territori.

Tot i que Tuixent - La Vansa dona la temporada per finalitzada, queden a l’expectativa de noves nevades durant Setmana Santa, per oferir circuits de raquetes.

Parlen al vídeo: ALBERT NADAL, DIRECTOR DE L’ESTACIÓ TUIXENT-LA VANSA