L’INSTITUT CATALÀ DE LA LLET I ELS PRODUCTES LÀCTICS ENTRARÀ EN FUNCIONAMENT AQUEST MES

Davant la situació límit que viu el sector lleter, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, crea l’Institut Català de la Llet i els Productes Làctics, que es situarà a l’Escola Agrària de Bellestar, i entrarà en funcionament aquest setembre.

L’Institut Català de la Llet i els Productes Làctics es situarà a l’Escola Agrària de Bellestar i entrarà en funcionament aquest mes de setembre. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural reconeix que el sector es troba en una situació límit i amb aquesta eina es vol promoure el consum de llet i làctics, com a productes saludables i sostenibles.

Els dos primers anys l’Institut rebrà 70.000 euros del Departament i la resta de pressupost anual es cobrirà amb aportacions del patronat. L’entitat serà encapçalada per un director o directora, que encara s’ha d’escollir. Tot i que el sector valora positivament la iniciativa, creuen que arriba tard.

L’any 2011 a tot Catalunya hi havia més de 900 explotacions lleteres, enguany n’hi ha poc més de 400. La Cooperativa Cadí, encara que reconeix que la rendibilitat de les granges està en perill, afirma que el que més els afecta és la falta de relleu generacional.

Els principals problemes als que actualment han de fer front els ramaders és l’elevació dels costos i la falta d’aprovisionament de matèries primeres.

L’Alt Urgell i la Cerdanya compta amb una vuitantena d’explotacions lleteres.

Parlen al vídeo:

TERESA JORDÀ, CONSELLERA ACCIÓ CLIMÀTICA, ALIMENTACIÓ I AGENDA RURAL

JOAN GUITART, COORDINADOR TERRITORIAL COMARQUES DE MUNTANYA UNIÓ DE PAGESOS

LLUÍS CLOTET, PRESIDENT COOPERATIVA CADÍ

CELESTÍ MACIAS, RAMADER DE BOLVÍ