LLAVORSÍ POSA EN VALOR EL CAVALL PIRINENC CATALÀ AL PALLARS AQUEST DISSABTE EN UNA FIRA

La zona poliesportiva de Llavorsí acollirà aquest dissabte 13 de maig la primera Fira de Primavera del Cavall Pirinenc Català. El certamen comptarà amb un concurs morfològic i maneig de la raça en les categories de sobranys, sobranyes, terçons i terçones.

La zona poliesportiva de Llavorsí acollirà aquest dissabte 13 de maig la primera Fira de Primavera del Cavall Pirinenc Català. El certamen, organitzat per l’Associació de Criadors d’equí de Cavall Pirinenc Català del Pallars Sobirà, l’Ajuntament de Llavorsí i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, comptarà amb un concurs morfològic i maneig de la raça en les categories de sobranys, sobranyes, terçons i terçones.

S’ha explicat que al Parc Natural, els cavalls ajuden a conservar uns hàbitats de pastura que, sense ells, no hi serien i imiten una mica el paper que feien fa molts milions d’anys els herbívors salvatges. A més que un dels objectius de conservació del parc són els elements culturals, i les races locals es consideren un patrimoni genètic i un valor immaterial.

La fira vol ser també un aparador de la promoció de la carn de poltre, per això es complementa amb un dinar a base d’aquest producte cuinat de maneres diverses.

Es preveu que s’hi exposin 33 animals de 12 explotacions. Actualment, l’Associació de Criadors d’equí de Cavall Pirinenc Català del Pallars Sobirà compta amb 80 socis.

Parlen al vídeo:

MARG GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU

MONTSE BARADO, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ DE CRIADORS D’EQUÍ DE CAVALL PIRINENC CATALÀ DEL PALLARS SOBIRÀ