NOU MUNICIPIS DE L’ALT URGELL I EL PALLARS JUSSÀ AMB RISC EXTREM D’INCENDI

El Pla Alfa ha inclòs aquest dilluns, 21 d’agost, fins a nou municipis de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà, en el nivell 3, per risc alt o extrem d’incendi. Tot i això, s’espera que demà no hi hagi cap municipi afectat pel màxim nivell.

El mapa del Pla Alfa, que elabora la Direcció General dels Agents Rurals, inclou dins el nivell 3 amb risc molt alt o extrem els municipis de Bassella, Coll de Nargó i Peramola, a l’Alt Urgell. Pel que fa al Pallars Jussà, s’han establert en el nivell 3 els municipis d’Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimina i Sant Esteve de la Sarga. 

En total, una setantena de municipis, de tretze comarques, es troben en el nivell 3 del Pla Alfa, aquest dilluns, dia 21 d’agost, i l’accés a Baronia de Rialb i el Montsec d’Ares, queda restringit. Tot i això, s’espera que demà no hi hagi cap municipi afectat amb nivell 3. 

L’entrada en vigor d’aquest nivell implica la suspensió d’activitats de risc com l’acampada lliure, els bufadors o la caça.