OPERACIONS NOCTURNES A L’AEROPORT A PARTIR D’AQUEST 2022

El Govern de Catalunya ha confirmat que el vol nocturn a l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell per al Servei d’Emergències Mèdiques s’activarà aquest 2022. L’anunci s’ha produït durant la posada en marxa, aquest dilluns, del vol nocturn a l’Hospital Germà Trias i Pujol, de Badalona, on també s’ha especificat que aquest servei entrarà en vigor durant les següents setmanes a l’heliport de Tremp.

Les obres d’aquest nou heliport, que permetrà donar resposta a emergències sanitàries i forestals durant la nit, es preveu que finalitzin durant aquest mes. La inversió, des del departament de Territori, ha estat d’uns 140.000 euros i també inclouen l’abalisament de les instal·lacions i la il·luminació dels accessos.

Aeroports de Catalunya, d’altra banda, té previst que les obres d’abalisament de la pista de l’aeroport d’Andorra-La Seu, finalitzin aquest estiu. D’aquesta manera es completen les inversions previstes per aquesta infraestructura.
L’objectiu d’aquesta actuació és una millora de la pista per aconseguir l’habilitació de l’aeroport per a operacions visuals nocturnes, després de la incorporació de la maniobra de vol instrumental a la infraestructura, fa un any i mig.

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya, dona compliment al conveni signat amb el Govern d’Andorra, on s’establia la millora de les condicions operatives de l’aeroport, per part de la Generalitat, i l’impuls de la comercialització per part del Govern d’Andorra.

Les obres, amb un pressupost de 526.000 euros, consisteixen en la instal·lació de llums d’eix, extrem i llindar de pista, a més, de la il·luminació dels panells de senyalització vertical i les llums d’obstacle de la mànega de vent de les dues capçaleres.