PROMOCIÓ DE LA GIRELLA COM A PATRIMONI GASTRONÒMIC

Aquest cap de setmana Tremp celebra la Fira Pallars Terra de corder que vol promoure l’excel·lència de la carn de corder del Pallars i els seus derivats. Una fira que es podrà gaudir els dies 7 i 8 de maig i girarà entorn de diferents activitats relacionades amb la ramaderia de l’oví i els seus productes.
Precisament la girella és un dels seus derivats estrella i més arrelats a les comarques dels Pallars i la Ribagorça. Un embotit d’aprofitament de carn de corder que s’elaborava a les cases i que ara es pot trobar a les diferents carnisseries i restaurants de la zona.
Per a les carnisseries és un dels seus elaborats principals i el volen promocionar entre els seus clients, sobretot entre els que no la coneixen.
I per donar-la a conèixer a fora, la restauració juga un paper clau.
La girella es consumeix habitualment a les taules dels Pallars i la Ribagorça, igual que la carn de corder a la brasa o al forn són també plats típics. Però la idea és poder donar a conèixer i promoure el consum d’aquest embotit de corder fora d’aquestes comarques. I activitats com la Fira Pallars Terra de Corder volen fer aquesta funció.