PUIGCERDÀ DEMANA A L'AGÈNCIA DE RESIDUS UNA NOVA DEIXALLERIA I CENTRE DE TRANSFERÈNCIA

L'ajuntament de Puigcerdà ha demanar a l'Agència Catalana de Residus una nova deixalleria i centre de transferència de brossa al seu terme municipal. D'aquesta manera es reduiria el cost del transport fins al centre de Cortàs, a banda d'esgrimar una raó demogràfica.

L'ajuntament de Puigcerdà ha demanar a l'Agència Catalana de Residus una nova deixalleria i centre de transferència de brossa al seu terme municipal. El consistori considera que l'actual deixalleria, situada a la zona industrial, ha quedat obsoleta i que, a més, genera molèsties als veïns. A més, creu que traslladar els residus al centre de transferència de la comarca, situat a Cortàs, suposa despeses de transport. Per tot plegat, doncs, assegura que la millor opció és construir unes noves instal·lacions en un terrenys de titularitat municipal situats a la perifèria. 

Tal com ha explicat l'equip de govern, una raó important per tenir les instal·lacions a la capital cerdana és la demogràfica, ja que Puigcerdà te prop de 10.000 habitants, la qual cosa representa pràcticament la meitat dels que te la comarca. Si, a aquesta xifra s'hi sumen els habitants dAlp i Llívia, s'arriben al 70% dels cerdans. El centre de Cortàs, l'antic abocador, però, es podria mantenir per al costat lleidetà de la comarca. 

L'ajuntament es va reunir fa uns dies amb l'Agència de Residus per traslladar-li aquesta petició i les dues parts, juntament amb el Consell Comarcal de Cerdanya, es tornaran a trobar en les properes setmanes per mirar de definir el projecte i buscar fòrmules de finançament.

Recordem que fa temps que els veïns de la vintena d'habitatges situats davant la deixalleria actual es queixen dels sorolls que genera el tractament dels residus. Des del consistori entenen el seu malestar i asseguren que estan treballant per trobar solucions.

Recordem també que l'antic abocador de Cortàs es va reconvertir fa uns anys en centre de transferència i que la brosa cerdana es porta actualment al forn incinerador d’Andorra la Vella.

Parlen al vídeo: NEREA ESPADA, REGIDORA DE MEDI AMBIENT DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ