QUATRE MUNICIPIS DE L’ALT URGELL DINS EL PROGRAMA ARRELAMENT

El programa Arrelament, del Departament de Territori, s’implementa als municipis d’Organyà, Coll de Nargó, Fígols i Alinyà i Cabó, amb l’objectiu de fixar població i aconseguir l’equitat territorial.

El Departament de Territori implementa el programa Arrelament al sistema urbà d’Organyà, que també engloba els municipis de Coll de Nargó, Fígols i Alinyà i Cabó. El projecte, que va començar el 2021 amb una prova pilot, és la primera vegada que arriba a comarques de muntanya, amb l’objectiu de fixar població i aconseguir equitat territorial. 

Els tècnics elaboraran un diagnòstic sobre l’habitatge, el paisatge urbà, el plantejament urbanístic, la mobilitat i accessibilitat, l’ordenació d’espais oberts i l’activitat econòmica. 

Des de l’ajuntament d’Organyà han posat en valor projecte com el nou polígon industrial, per establir noves empreses al territori, o les obres a l’alberg. 

Els quatre municipis que formen part del programa Arrelament, a l’Alt Urgell, han perdut el 14,6% de la població des de 2011. 

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE D’ORGANYÀ