TREMP ACOLLIRÀ ELS EXAMENS DE SELECTIVITAT D’ENGUANY

Finalment, la vuitantena d’alumnes dels Pallars Jussà i Sobirà no hauran d’anar a Lleida o a la Seu d’Urgell a fer les Proves d’Accés a la Universitat. Després de les demandes fetes des del territori, la Generalitat ha decidit mantenir la seu que es va habilitar fa dos anys a la capital del Pallars Jussà. Així ho ha confirmat aquest dijous des de Tremp la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Cristina Gelpí. Tot i que ha remarcat que es tracta d’una mesura per la situació de pandèmia i que s’ha d’estudiar si es pot garantir el servei per als propers anys.

Ha explicat que el cost de mantenir aquest tribunal a Tremp l’assumirà el departament de Recerca i Universitats i que es fa “per una qüestió d’equitat i garantia dels drets de tothom”.

Fa unes setmanes, es va fer públic que el departament de Recerca i Universitats havia decidit no mantenir aquesta seu al Pallars Jussà, mentre que sí que conservava les de Vielha o Tàrrega, per exemple. En aquell moment, l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà es van mobilitzar per tal que la Generalitat fes marxa enrere i mantingués també la seu de Tremp. Ara, satisfets amb la decisió, remarquen que seguiran treballant perquè es mantingui la seu de forma permanent.

Parlen al vídeo: CRISTINA GELPÍ, SECRETÀRIA GENERAL CONSELL INTERUNIVERSITARI DE CATALUNYA