TRET DE SORTIDA A 'PIRINEU CATALÀ, COMUNITAT EUROPEA DE L'ESPORT 2023'

UNA TAULA RODONA D'ESPORTISTES AL REFUGI DEL NIU DE L'ÀLIGA DONA EL TRET DE SORTIDA A 'PIRINEU CATALÀ, COMUNITAT EUROPEA DE L'ESPORT 2023', UN DISTINTIU que atorga l'entitat ACES Europe I que compta amb el suport de la Comissió Europea i de la UNESCO. al llarg d'aquest any hi ha programat un centenar d'activitats esportives,

Representants polítics del territori i esportistes s'han aplegat aquest dijous al matí al refugi del Niu de l'Àliga, a 2537 metres d'alçada, amb motiu de l'acte d'inauguració de Pirineu Català, comunitat Europea de l'Esport 2023. Es tracta d'un distintiu que atorga l'entitat ACES Europe, amb seu a Brusel·les, i que compta amb el suport de la Comissió Europea i de la UNESCO. Des de l’Ajuntament de Puigcerdà, institució que ha liderat el projecte juntament amb la Fundació Catalana per a l’Esport i la Generalitat de Catalunya, han destacat que aquest nomenament posiciona el Pirineu com a territori esportiu.

Durant l'acte inaugural ha tingut lloc una taula rodona amb esportistes de renom, com ara el ciclista Josep Antoni Hermida, els esquiadors Marc Pinsach i Jaume Pueyo o l'alpinista Laura Casanovas.

Des de la Fundació Catalana per a l'Esport han explicat que al llarg d'aquest any hi ha programat un centenar d'activitats esportives, 18 de les quals de caire internacional.

I és que, a banda de posar en valor el que ja hi haurà a nivell competitiu el 2023 es volen posar en marxa un seguit de programes adreçats a ampliar la pràctica esportiva entre la gent del territori.

Cal dir que la candidatura comptava amb el suport dels consells comarcals de les nou comarques pirinenques i prepirinenques -l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i el Solsonès-, així com del Conselh Generau d’Aran. També hi donen suport més de 160 ajuntaments del territori, les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida, l’Agència Catalana de Turisme i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

Parlen al vídeo: 

ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ I PRESIDENT DE LA CANDIDATURA

PERE SUST, PRESIDENT FUNDACIÓ CATALANA PER A L'ESPORT