UN LLIBRE INSPIRAT EN SENET IL·LUSTRA LA IDIOSINCRÀCIA DE LA VIDA I LA MORT

Una mort i trenta-tres vides, així es titula el nou llibre de Noemí Morral, que ha guanyat el 31è Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla. Està ambientat al poble de Senet, a l’Alta Ribagorça, on l’escriptora hi té arrels genealògiques.

En la riquesa i en la pobresa, en la salut i en la malaltia, fins que la mort ens separi. Això és el què murmura la Laura, la primera dels trenta-tres personatges que ens parlen a la novel·la de Noemí Morral. Aquesta novel·la, lluny del que pugui semblar, s’articula al voltant d’una mort.

Una mort i trenta-tres vides, així es titula el llibre, que ha guanyat el 31è Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla. Està ambientat al poble de Senet, a l’Alta Ribagorça, on l’escriptora hi té arrels genealògiques. De fet, l’obra va sorgir de la seva tornada al Poble per l’enterrament del seu padrí.

El llibre es composa de 33 històries i un epíleg. Cadascuna d’aquestes històries dona veu a un personatge, i així es va desgranant el collage de personalitats, escenes i accions que ens portaran a molts llocs comuns. Per a l’autora, aquest és el poder sanador de la creació artística:

Morral també fa poesia il·lustrada. Ha publicat cinc reculls de dibuixos i poemes que il·lustren moments cabdals de la seva vida. Una mort i trenta-tres vides és la seva primera novel·la. Esperem, doncs, que sigui la primera de moltes.

Parlen al vídeo: NOEMÍ MORRAL. ESCRIPTORA